15 Νοε 2011

Νεκρό αρκουδάκι στον κάθετο άξονα "Σιάτιστα -Κρυσταλοπηγή " της Εγνατίας οδού





 Στις 14/11 τα ξημερώματα στον κάθετο άξονα <<Σιάτιστα -Κρυσταλοπηγή>> στην περιοχή της ΕΧΠΟΤΑΝ βρέθηκε σκοτωμένο από αυτοκίνητο ένα μικρό αρκουδάκι ηλικίας 1,5 έτους και βάρους 65 κιλών. 
Στο σημείο του ατυχήματος μετά από ειδοποίηση της Τροχαίας βρέθηκε μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς το οποίο είναι και μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου .
Μετά την διαπίστωση ότι το ζώο ήταν νεκρό το μετέφερε και το παρέδωσε στο Δασαρχείο προκειμένου να γίνει νεκροψία και να ταφή.
Το μικρό αρκουδάκι ήταν το δωδέκατο θύμα στην περιοχή αυτή από το 2009.
Το πρόβλημα του αποδεκατισμού αρκούδων στη περιοχή της Καστοριάς θα παραμένει μέχρι την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, σε συνδυασμό με την δρομολόγηση της κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης κατάλληλων διαβάσεων πανίδας - πράσινων γεφυρών κ.λπ. 
Η αντικατάσταση της περίφραξης αποτελεί επείγουσα ανάγκη πριν θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα, σε ένα δρόμο ο οποίος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνος τόσο για τις αρκούδες όσο και για τους οδηγούς.












Δεν υπάρχουν σχόλια: